Published On: 2022/01/21Categories: Uncategorized @lt

Kaip gi gaminamas orkaitėje keptas ungurys su salierais ir morkomis?
Ungurys nėra dažnas reiškinys lietuviško stalo centre. Daugiausia linkstama jį įsigyti ir vartoti rūkytą.
Verta žinoti, kad mažiems, jauniems unguriams oda nelupama, taigi gaminti paprasčiau ir greičiau. Ruošiant ungurį orkaitėje iš likusios žuvies galvos ir uodegos pasigaminkite žuvienę iš ungurio.
Keptą ungurį galima tiekti ir kaip šaltą užkandį užpylus marinatu ar naminiu pomidorų padažu.

INGREDIENTAI
1 kg ungurio
200 g morkų 2 vnt
200 g saliero šaknies
120 ml graikiško jogurto
2 svogūnų
2 vnt lauro lapų
1 skiltelės česnako
šviežių žolelių krapų ar kitų padažui su jogurtu
druskos padažui ir kepsniui
juodųjų pipirų šviežiai maltų
petražolių papuošimui
citrinos griežinėlių papuošimui

PARUOŠIMAS
Nuplauname, nusausiname ir supjaustome ungurį porcijomis.
Supjaustykite stambiau svogūnus, salierą ir morką.
Viską sudedame į orkaitę, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais ir lauro lapeliais.
Kepame orkaitėje +180 C temperatūroje apie 30 minučių, kas 10-15 min. palaistome ungurį išsiskyrusiu žuvies sultiniu. Žuvis bus sultingesnė ir malonesnė valgyti.
Sudėjus į lėkštes papuošiame petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
Žuvį patiekiame su daržovėmis ir graikiško jogurto, žolelių ir česnako padažu.

Naujienos